Hotspot Interieur

Taxi’s: fine dining in een garage

11 september 2018

Royaal ogende Perzische tapijten op de vloer, fluwelen banken en een flamboyante plafondschildering: het nieuwe Gentse restaurant Taxi’s is er wonderwel in geslaagd om zijn verleden als taxigarage naar het achterplan te verschuiven.

Op het gelijkvloers van een karaktervol pand in de Gentse Zuidstationstraat – verzamelplek van foodies en fashionista’s alike – is sinds kort Taxi’s gevestigd. In dit nieuwe restaurant van ondernemer Geert De Paepe en chef Gilles Bogaert kan je terecht voor verfijnde gastronomie te midden van een al even verfijnd – en verrassend! – interieur. Zoals de naam al doet vermoeden, is Taxi’s gehuisvest in een voormalige taxigarage. Oorspronkelijke elementen als de kale betonnen vloeren en hoge, verweerde muren werden behouden en geven het geheel een industriële look. Dit wordt gecounterd door de weelderige uitstraling van fluwelen banken en stoelen, strakke tafels van wit marmer en decoratieve Perzische tapijten. Een heuse plafondschildering die niet zou misstaan in een Italiaanse kerk, vervolledigt het interieur dat je het best kan omschrijven als ‘eclectisch warm met industriële invloeden’. Dankzij de open keuken, waarin verse biogroenten en kruiden centraal staan, wordt een bezoek aan Taxi’s een totaalbeleving. Toch meer een hardcore vleesester? Dan heb je geluk: op de eerste verdieping opent tegelijk met Taxi’s het vleesrestaurant Upper. De Paepe en Bogaert konden niet kiezen tussen een grill house of een gastronomisch restaurant en opteerden dan maar voor allebei. Lucky us!

 

Foto: Michiel Devijver

Misschien vind je deze posts ook leuk