Hotspot Interieur

The Bunkers: bruut relaxen aan zee

3 april 2018

Achter het Zwin in Knokke-Heist, met zicht op een beschermde site vol bunkerruïnes, ligt bed & breakfast ‘The Bunkers’. De architectuur is er bruut, het design strak en het uitzicht glorieus. Kortom: hier kan je inspirerend relaxen op een boogscheut van de zee.

Knokke-Heist heeft er met The Bunkers een bijzonder relaxadres bij. Margaux Corman en haar echtgenoot Axel De Bisscop lieten de erfgoedgebouwen op een beschermde site achter het Zwin in 2012 renoveren door architecten Govaert & Vanhoutte. Voor de interieurinrichting klopte het koppel aan bij Anversa. Het team ging voor een brute look zonder concessies. Authentiek stenenwerk, zwartmetalen frames buiten en donkergrijs hout binnen werden aangevuld met een sterke focus op beton van buiten tot binnen en van de badkamer tot het keukeneiland. Het team creëerde zo op een heel karakteristieke wijze nieuw leven op de historische site.

Zee van rust
De ultraverfijnde, familievriendelijke bed & breakfast beschikt over een sauna, zwembad, fitnessruimte en entertainment room. Verwacht je niet aan zicht op zee, maar wel aan een zee van rust en privacy met zicht op de natuur én het verleden. In de achtertuin van The Bunkers ligt immers ‘Fort Hazegras’, een beschermde site vol bunkerruïnes met een geschiedenis die teruggaat tot in 1785. De bunkers hebben trouwens nog altijd een functie. Ze dienen nu als hip hok voor kippen, bijen en schapen.

(foto Tim Van de Velde)

Misschien vind je deze posts ook leuk