Guest editor Interieur

Het cleane, eclectische interieur van guest editor Julien Renault

25 juni 2017

Na zijn studie productdesign aan de ECAL in Lausanne en een zomerstage bij de gebroeders Bouroullec, kwam Julien Renault in 2009 in Brussel terecht. Hij liep er stage bij de ontwerper Sylvain Willenz én ontmoette er interieur- en juwelenontwerpster Vanessa Aerts. Met hun drie kleine kinderen wonen ze vandaag in een piepklein huisje aan de rand van Brussel (“bijna op de boerenbuiten”). Renaults interieur is eclectisch, en één ding valt op: de buitenproportionele hoeveelheid aan designerstoelen. Er zitten klassiekers tussen zoals de Landi Chair uit de jaren dertig, maar ook Ikea is vertegenwoordigd met een stoel uit de samenwerking met Form Us With Love. Zijn grote trots? Dat is misschien wel de Audrey, een lichtgewicht, multifunctionele stoel die Piero Lissoni ontwierp voor Kartell. Nu werkt Renault nog thuis, maar zodra hij een eigen studio heeft, verhuist de Audrey zeker mee, zegt hij. Afgewerkte designs van eigen hand zijn schaars in Renaults interieur. Een uitzondering is Mist, de eenvoudige kast van aluminium en ribbelglas die de designer ontwierp voor Kewlox. “Af en toe staat er wel eens een prototype in de woonkamer. Gewoon, om te kijken hoe het product aanvoelt en meedraait in huis”, vertelt Renault. Nu is dat een plankensysteem gebaseerd op de houten LOG-tafel die Renault creëerde voor het Deense HEM.

Misschien vind je deze posts ook leuk