Design Featured

Pierric De Coster als solodesigner tussen feit en fictie

13 juni 2017

Pierric De Coster kennen we als de helft van het Antwerpse designduo DIALECT, maar nu zet hij ook zijn eerste stappen als solodesigner. De architect-ontwerper creëerde een set van lades en een hangkast waarmee hij onze ogen maar wat graag voor de gek houdt.

Pierric De Coster doopte zijn eerste twee wandobjecten PDC 1a en PDC 1b. Ze zijn functioneel, maar met hun scherp afgetekende vormen en ideale proporties zouden de minimalistische lades en hangkast zo kunnen doorgaan voor sculpturale kunstobjecten. De Coster maakte voor zijn debuut als solodesigner gebruik van aluminium en roestvrij staal. Zo krijgen zijn ontwerpen een glanzend oppervlak waarin de bewegende omgeving wordt weerspiegeld. De vrijstaande objecten lijken geen kind te hebben aan de zwaartekracht en nemen vanuit verschillende hoeken telkens een andere vorm aan. Surrealisme is de ontwerper overigens niet vreemd. Zo scheppen de lades de illusie dat ze leeg zijn, terwijl je in feite onmogelijk kan zien wat erin zit. Van de zijkant bekeken, ziet de hangkast er dan weer helemaal niet uit als een kast. Je krijgt ook het gevoel dat ze transparant is, maar ook dat is een illusie: de materialen zijn volledig opaak. Spelen met de vraag wat echt is en wat niet, De Coster is duidelijk aan zet.

 

(beeld: Frederik Vercruysse)

 

Misschien vind je deze posts ook leuk