Hotspot

Chambre Botanique, educatief paradijs voor plantenliefhebbers

22 mei 2017

Onder het motto ‘meer groen in huis’ herbergt het Gentse Studiomie van 28 april tot 2 juli een tijdelijke plantenshop. Chambre Botanique wil een plantenwinkel zijn “waar zowel de plantenkluns als de beginnende en de gepassioneerde plantenliefhebber zijn hart kan ophalen.” In een urbanjunglesetting brengt initiatiefneemster Mieke De Maeyer massa’s planten bijeen, maar ook inspiratieboeken en botanische kunstwerkjes. “De kamerplant is terug van weggeweest”, zegt De Maeyer. “En dat hoeft niet te verwonderen: planten zorgen voor rust, ze geven energie, doen dromen en brengen leven in huis.” Naast een tijdelijke plantenshop met kamerplanten, een verpottafel, persoonlijk plantenadvies en de juiste verzorgingstips, kan de plantenliefhebber ook in Chambre Botanique terecht voor een reeks lezingen en workshops. Boer Dries Delanote en sterrenchef Olly Ceulenaere komen vertellen over wildfarming en permacultuur, ‘Food Archeoloog’ Jeroen Van Vaerenbergh laat je proeven van de vijftiende-eeuwse eetgewoontes van onze voorouders en de barmannen van Jigger’s tonen hoe je kruiden kan verwerken in cocktails. In de workshop taxidermie van Michiel Tilley leer je een heus kuikentje opzetten, maar wij zijn nog het meest benieuwd naar de introductie in kokedama door plantenlabel Phyt. Deze nieuwe plantentrend is afgeleid van de Japanse Bonsaistijl en toont hoe je planten creatief in huis kan ophangen: geworteld in een bal van mos.

Voor het volledige programma met tijden en prijzen zie:
www.studiomie.be

 

foto: Reinout Hiel

Misschien vind je deze posts ook leuk