Design Featured

Take a chance: Alain Gilles onthult en verrast

14 maart 2017

Sinds La Chance in 2012 werd opgericht, waait een nieuwe wind door de Franse designwereld. Initiatiefnemers Louise Breguet en Jean-Baptiste Souletie verzamelen telkens weer vernieuwende designers van over de hele wereld om objecten te ontwerpen die een hedendaagse, onconventionele aanvulling vormen op de Franse decoratieve tradities. Een van die ontwerpers is de Belg Alain Gilles. Zijn parcours is best ongewoon te noemen: na een aantal jaar in de financiële wereld draaide hij in 2007 de knop om en startte hij zijn eigen ontwerpstudio. Voor La Chance ontwierp Gilles in 2015 de X-Ray sofa. Met zijn strakke lijnen en grafische vormen valt deze zetel vooral op door zijn zichtbare architectuur. Gilles bracht namelijk dat wat normaal verborgen blijft naar de voorgrond: het lijkt wel alsof de interne buizenstructuur helemaal naar buiten is gehaald. Sinds kort zijn ook de nieuwe X-RAY poef en armstoel van de Belgische ontwerper te verkrijgen. Alle stuks worden gekenmerkt door dezelfde opvallende stalen buizen en de typische houten pootjes. Die combinatie van materialen zorgt voor een fris, licht ontwerp. Voeg daarbij nog eens de high-end afwerking – van felrode buizen tot boterzacht cognacleer – en de ruime afmetingen en je krijgt een luxueuze, speelse en uiterst comfortabele sofa.

 

Misschien vind je deze posts ook leuk