Featured Lifestyle

Skiën in stijl

21 januari 2017

Plan je een skivakantie? Wij tippen je enkele mooie designadresjes met sneeuwgarantie:

Copperhill Mountain Lodge – Åre, Zweden
Trek je naar het Hoge Noorden voor een skivakantie? Goed idee! Copperhill Mountain Lodge is een designhotel met een warm, karakteristiek lodge-interieur. Het ligt in de bergen van het Zweedse Åre en vormt zo de perfecte uitvalsbasis voor wie op zoek is naar sneeuw, sport en spa. Ook in de zomer zit je hier trouwens goed om de natuur in te trekken.

Unterhus – Graubünden, Zwitserland (zie foto)
Wanneer je in een huis van architect Peter Zumthor slaapt, dan weet je dat de plek waar je verblijft, even indrukwekkend zal zijn als de omgeving. In het Unterhus zijn de traditionele houttechnieken uit de streek nooit ver weg, maar toch is het op-en-top modern. Zo heb je door de grote ramen prachtig zicht op de bomen en de bergen. Genoeg van de sneeuw? Trek je dan terug in de thermen van het nabijgelegen Vals, terecht een van de bekendste projecten van de architect. 

Mama Thresl – Leogang, Oostenrijk
Hotel Mama Thresl is volledig uit grenenhout opgebouwd, maar verder dan dat reikt de alpiene invloed niet. Hier geen lederhosen of rendieren aan de muur, maar wel veel wit, zwart, natuursteen en moderne accessoires. De place to be voor de urban vakantieganger.

The Cambrian – Adelboden, Zwitserland
De buitenkant lijkt recht uit ‘The Grand Budapest Hotel’ te komen, maar het interieur is elegant en modern. The Cambrian vormt door zijn ligging in het hart van de Zwitserse Alpen de ideale uitvalsbasis om te skiën of te wandelen. Bekomen kan in de infinity pool op het terras, met indrukwekkende vergezichten langs alle kanten.

 

Misschien vind je deze posts ook leuk