Lifestyle

De sportieve statement pieces van Lenny Leleu

2 november 2016

Op de grens van sportswear en haute couture vinden we Lenny Leleu. Met een masterdiploma in de beeldende kunsten op zak, hebben de designs van deze Antwerpse modeontwerpster, hoe functioneel ook, altijd wel een artistiek tintje. Het spel met de vrouwelijke proporties staat bij Leleu, die bekend werd met haar stijlvolle badpakken, centraal. Ze omschrijft zichzelf graag als een thema-ontwerpster, en creëert steeds een meeslepend verhaal rond iedere collectie. FIFTEEN-LOVE, Leleus meest recente lijn, cirkelt rond een ex-tenniskampioene die op een romantische manier terugblikt op haar carrière. Dit beeld zette de ontwerpster aan om, naast shorts en T-shirts, voor het eerst ook sporttops en leggings te maken, waarbij dualiteiten worden verenigd: zijde en lycra, heden en verleden, uitdaging en mysterie. Een laatste tegenstelling, die tussen tennisbaan en balzaal, vormde het uitgangspunt van de originele presentatie die in september hoge ogen gooide. Te midden van het Louis XV-interieur van het Brusselse Concert Noble werd een tennismatch geënsceneerd tussen tennislegende Sabine Appelmans en opkomend talent Steffi Distelmans, omgeven door scheidsrechters en ballenmeisjes. Leleu, die in december haar webshop opent, gaat duidelijk voor niets minder dan een totaalaanpak.

Misschien vind je deze posts ook leuk