Featured Kunst

De collages van Louise Mertens

22 september 2016

De kracht van onderbroken, ongedefinieerde beelden: het intrigeert Louise Mertens mateloos. Als dochter van twee architecten ontdekt ze al heel snel de wereld van design en vormgeving. Later spreekt haar fascinatie voor een eenvoudige beeldtaal, de mix van structuren en texturen en de emotie die daaruit voortvloeit duidelijk in haar werk als artdirector in de mode-industrie. In 2014 start ze haar eigen studio en loopt ze stage in New York bij de ‘godfather of design’ Sagmeister & Walsch. Naast de commerciële opdrachten volgt al snel eigen werk. Het zachte, neutrale kleurenpalet, vloeiende lijnen en fragiele bewegingen, het gevoel van rust en mysterie, de puurheid en het gesofisticeerde van het vrouwelijke lichaam: ze bepalen het beeld dat Louise Mertens wil scheppen. Om volledige controle te hebben over de creatie van beelden gaat ze samen met een aantal fotografen nog een stapje verder. Zo vertaalt Louise ideeën naar abstracte beelden. Die zijn een mix van fotografie en grafische elementen of verf en zijn vooral gegeerd bij al wie op zoek is naar conceptuele fotografie.

Pic: a collaboration between visual artists Louise Mertens & Oona Smet

Misschien vind je deze posts ook leuk