Louis Vuitton eert Oscar Niemeyer

3 mei 2016

Het Franse modehuis Louis Vuitton stelt deze maand zijn resortcollectie voor in het Museu de Arte Contemporânea in Rio de Janeiro, ontworpen door Oscar Niemeyer. Creatief directeur Nicolas Ghesquière heeft een zwak voor architectuur, dat is duidelijk. Eerder koos hij al een modernistische woning van de Amerikaanse architect John Lautner als decor voor zijn shows. Het gebouw van Niemeyer heeft een hoogte van zestien meter en een doorsnede van vijftig meter. Het staat op een klif boven het water van Guanabara en lijkt met wat verbeelding op een zwevende ufo. Onder het museum ligt een vijver waarin het museum weerkaatst wordt. De show van Louis Vuitton valt samen met het twintigjarige bestaan van het museum en de heropening na de renovatie.

Meer beelden op onze FB-pagina!

 

(foto Felipe Hart)

Misschien vind je deze posts ook leuk