Een bijzonder tweede verblijf voor de hele familie

8 maart 2016

Het Mexicaanse architectenbureau AS/D Asociación de Diseño ontwierp een minimalistisch vakantieverblijf voor een ouder koppel met volwassen kinderen. Het concept? Casa 4.1.4 is verdeeld in vier verschillende volumes die rond een centraal tuinterras liggen. Eén kubus (155 m2) is het hoofdverblijf voor de eigenaars. De andere drie kubussen (25m2) zijn ingericht met slaapkamer, badkamer en kitchenette voor kinderen op bezoek. ‘Togetherness without losing privacy’ vat het project perfect samen. De oriëntatie van de woonvolumes in de richting van het centrale plein zorgt bovendien dat er geen inkijk is van de buren. De gebruikte materialenmix gaat van baksteen en beton voor de bouw van de woonentiteiten over marmer voor de binnenvloeren tot duurzame Mexicaanse Tzalam voor de deuren en keukenkasten. En als dat tweede verblijf ooit een permanente woning wordt? Daar zeggen de eigenaars geen neen tegen.

Misschien vind je deze posts ook leuk