Hotspot Interieur

The Dutch, meer dan een designhotel

18 november 2016

Tachtig was prachtig, moeten ze in Maastricht gedacht hebben, want onlangs ging daar The Dutch open: een hotel in hippe jaren 80-stijl. Denk flamingo’s in de lobby, Miami Vice-kleuren zoals roze gangen en mintgroene zitelementen, Full House-gezelligheid en afbeeldingen van fitnesslegende Jane Fonda op de muren. “Een hotel moet inspireren, sexy en sfeervol zijn en hospitality moet anno 2016 een beleving creëren”, zegt Tim Reiters van Ontwerpbureau Reiters dat door de heren van Twin Peaks Hospitality gevraagd werd om een concept te bedenken dat de moderne reiziger zou prikkelen. Reiters wil dit geen designhotel noemen omdat het meer is dan dat. Nochtans ontbreekt het niet aan iconische designstukken in The Dutch. Denk Cog Dome-hanglampen van Tom Dixon, Ruijch NYC-bijzettafels, vintage glazen bollampen van Glashütte Limburg, RO chairs van Fritz Hansen en ga zo maar door. De vele messingelementen geven cachet aan het interieur, net zoals de zwarte DTILE-tegels, lichtgrijze vloertegels van Mosa en een mooie vintage eikenhouten vloer. Naast een knipoog naar de jaren tachtig zijn er ook tropische invloeden, zoals ingelijste foto’s van surfers en exotische stranden. Wanna become a Dutchie?

 

Misschien vind je deze posts ook leuk