Featured

ABS Bouwteam creëert vakantiegevoel in huis

13 januari 2020

In Beersel, op 10 km van Brussel, glijdt de drukte van de hoofdstad zo van je af. Te midden van het glooiende, groene landschap vertaalde ABS Bouwteam dat ontspannen gevoel naar een bijzonder nieuwbouwproject. Met haar architectuur in strak afgelijnde Z-vorm, achtergevel in glas, praktische indeling op maat van het gezin en inrichting in zachte tinten en rijkelijke materialen biedt de woning het gewenste comfort én heel belangrijk: een onverzadigbaar vakantiegevoel.

Kan je het vakantiegevoel vertalen naar een praktische woonervaring, zonder te vervallen in de chique maar zakelijke stijl van een boetiekhotel? Jazeker: de grootste woonwens van de bouwheer werd vervuld en het bewijs ligt sinds kort aan de rand van Brussel. ABS Bouwteam bouwde er verzonken in het groen een gesofisticeerde villa met subtiel Ibizagevoel. Terwijl de strakke architectuur verrassend warm aandoet door de materialencombinatie van architectonisch beton en afromosia, is het interieur heerlijk losjes en intiem, maar ook perfect leefbaar voor de dagelijkse routine van een actief ondernemersgezin met twee tieners. En doordat de woning zich op het hoogste stuk van een afhellend terrein bevindt, kijk je uit op het oneindige, golvende groene landschap van Beersel – en dat verveelt nooit.

Privacy met pubers
In samenwerking met CAS architecten kwam het Z-vormige ontwerp van de bijzondere nieuwbouw tot stand. Dankzij die benadering van de architectuur kon de woning haar plek in Beersel opeisen zonder de omgeving te bruuskeren, en konden de gelijkvloerse en kleine bovenverdieping perfect ingedeeld worden volgens de samenstelling, de levensfase en de hobby’s van het gezin. De tieners genieten van hun privacy aan één zijde van de woning en kregen daar hun eigen ingang, kamer en elk een aparte badkamer. Ze kunnen ook terecht in twee ontspanningsruimtes in de ondergrondse verdieping, waar ze gamen, drummen of vrienden uitnodigen. Ook ondergronds: de sportruimte van de bouwheer, die triatleet is in zijn vrije tijd. Voor hem is het nu heel makkelijk om te trainen en te douchen in de fitnessruimte en via de aangrenzende trap de oversteek te maken naar het zwembad in de tuin. Terug boven leidt een verbindingsgang met volledige glasgevel die uitkijkt op de tuin naar de gemeenschappelijke leefruimte met keuken en living en het leef- en slaapgedeelte van de ouders op de eerste verdieping.

Overdekt terras voor de eerste zonnige dagen

Daar valt vooral de intimiteit van de ruimtes op met vast tapijt, een warm kleurenpalet en een constante doorheen de hele woning: de afwerking van de muren én de plafonds met kalkverf in nudetint, de kastbekleding met unieke blonde notelaar en de keuze voor de onvervalste natuursteen Pietra dei Medici voor de vloer. Samen met de keuze voor eigenzinnige eyecatchers, zoals een lederen vintage zitbank, een Marokkaans tapijt, luchtige linnen gordijnen tot op de grond, een Knoll-klassieker als keukentafel en rijkelijk marmer in de keuken en de badkamer zorgt dit voor een vleugje Ibiza bovenop de klassieke grandeur die de sfeer niet alleen binnen, maar ook buiten bepaalt. Daar zorgt een ruim overdekt terras voor een haast volwaardige extra ruimte die ‒ zelfs bij regenweer of de eerste zonnestralen ‒ volop wordt benut. Het uitzicht op de vele hoge bomen en verschillende soorten grassen intrigeert elk seizoen, zoveel is zeker. “Het voelt alsof we thuis én op vakantie zijn, elke dag opnieuw. Zelfs nu we hier een jaar wonen, zeggen we nog altijd ‘oooh’ als we binnenkomen”, aldus de bouwheer.

 

Foto’s: Tim Van de Velde

Misschien vind je deze posts ook leuk