Kunst

‘Belly’, de modulaire cocon van Louis De Cordier bij Verbeke Foundation

21 augustus 2019

Een cocon, een ei of een cel? Met ‘Belly’ creëerde Louis De Cordier een organische sculptuur waar je in zou kunnen wonen. Het modulaire werk kreeg een vaste plek als nieuwe aanwinst in het natuurgebied van Verbeke Foundation.

De Verbeke Foundation is alles waar je niet aan denkt bij het woord ‘museum’. De werken die getoond worden – met name sculpturen en collages – zijn al even eigenzinnig en ongepolijst als het museum zelf. Zo ook ‘Belly’, een van de nieuwste kunstwerken die te zien (zal) zijn in het parklandschap van 12 hectare (work in progress, 21/8/2019). De Belgische kunstenaar Louis De Cordier – artiestennaam Cosco – creëert het ronde volume als onderdeel van een serie sculpturen die kunnen dienen als schuilplaats. Deze verplaatsbare modules schermen de bewoner af van de buitenwereld en beschermen hem tegen de natuurelementen. De Cordier liet zich voor dit werk inspireren door dieren als de slak, die zijn huisje overal mee naartoe neemt. ‘Belly’ doet dan ook sterk aan vormen uit de natuur denken: een ei of een schelp.

De in Spanje wonende De Cordier kreeg eerder bekendheid met de bouw van zijn Biblioteca Del Sol: een ondergrondse bibliotheek waar meer dan duizend boeken en zaden worden bewaard, een collectie die sinds 2010 verder wordt aangevuld.

Misschien vind je deze posts ook leuk