Design

De geometrische lichtkosmos van Giopato & Coombes

5 juni 2019

Zij is Italiaans, hij is Brits. Zij is architect, hij is designer. Samen vormen ze Giopato & Coombes, een designduo gefascineerd door all things light. Hun onderzoek naar de beweging van licht mondt uit in strakke, elegante designs waarin technologie en nobele materialen in balans zijn. Zo ook in ‘Milky Way’: een lichtinstallatie geïnspireerd op de vormen van hemellichamen. Afzonderlijke elementen van messing, marmer en Muranoglas draaien rond elkaar en zichzelf als planeten in ons sterrenstelsel. Het licht is afkomstig van een enkele lineaire balk en een ronde ring. Het spel van geometrische vormen doet verrassend harmonieus aan: los lijken ze zich op een ordeloze manier tot elkaar te verhouden, maar het geheel klopt wonderwel. Volgens het designduo vloeit dit effect voort uit de leegte in de compositie. Het is juist de ruimte tussen de vormen, aldus Giopato & Coombes, die ze uiteindelijk op evenwichtige wijze met elkaar verbindt. En zo wordt leegte vorm en vorm leegte: het klinkt al even poëtisch als de designs op zich.

Misschien vind je deze posts ook leuk