Featured Lifestyle

Op zoek naar de essentie met Roxane Baines

9 augustus 2017

Eenvoudige vormen, een strakke snit en neutrale tinten: het mag geen verrassing zijn dat de Brusselse modeontwerpster Roxane Baines haar inspiratie haalt uit Japan en het Verre Oosten.

Nadat Roxane Baines afstudeerde aan La Cambre Mode, ging ze aan de slag als accessoire-ontwerpster voor iconische merken als Givenchy en Louis Vuitton. Toch duurde het niet lang voor ze weer uitkwam bij haar grote liefde, ready-to-wear voor vrouwen. Sinds 2015 runt ze dan ook haar eigen studio in Brussel, waar ze collecties creëert die verrassend simpel en toch hoogst vrouwelijk zijn. Alle items werden geboren uit een zoektocht naar ‘de essentie’ en zijn te herkennen aan hun extreem strakke lijnen en de afwezigheid van overbodige decoratie. De stof moet spreken en krijgt dan ook alle expressievrijheid in de overwegend loose-fit designs. Baines’ grootste inspiratiebron? De natuur, haar reizen naar Zuidoost-Azië en dan met name Japan, waar kleding tegelijk comfortabel en elegant moet zijn. Behalve in de stijlkenmerken komt de Japanse invloed ook letterlijk terug in de stoffen: Baines werkt met katoen die ze inkoopt bij een Japanse leverancier. Dankzij dit natuurlijke en sterke materiaal zijn de items een lang leven beschoren – precies in overeenkomst met Baines’ wens om tijdloze mode te maken.

Misschien vind je deze posts ook leuk