Design Interieur

Nieuw designlabel BULTIN.

5 juli 2016

Een stalen, gebogen verlichtingsarmatuur op een betonvoet en dat in 4 verschillende modellen en 9 kleuren. Het concept is eenvoudig maar uitgekiend, uitgepuurd met een speelse twist. Het is een duidelijke stempel die broer en zus Glenn en Sylvie Buydaert op hun minimalistische lampen drukken. Het is de eerste reeks interieurobjecten waarmee ze BULTIN. lanceren. BULTIN. is een nieuw label. Het is Belgisch en pretentieloos. En net daarom een schot in de roos.

BULTIN. werd in het najaar van 2015 opgericht door twee West-Vlamingen: architectuurstudent Glenn Buydaert en zijn zus Sylvie. Hij ontwierp verlichting om zijn woonst in Gent in te richten, zij zag als designliefhebber een object met potentieel en bleek vanuit haar professionele ervaring al snel de juiste persoon om het in de markt te zetten. Het concept? Uit een ronde betonvoet vertrekt een armatuur in buismetaal dat over het wiel van een tractor wordt gebogen en eindigt in een lamp. Strakke eenvoud, dus. Maar dan wel verzacht door kleur. ‘Paint it black’, ‘brick in the wall’, ‘little green bag’ verwijzen niet alleen naar evergreens, maar ook naar de negen kleuren waaruit je kan kiezen. Het resultaat zijn subtiele, snedige eyecatchers. Maar BULTIN. is meer dan één object. Het is een collectie, het is een label. De materialenkeuze, de kleuren, de minimalistische stijl: dat is de rode draad die je in de toekomst ook zal terugvinden in de andere interieuritems die het Buydaert-duo op de markt zal brengen.

 

Misschien vind je deze posts ook leuk