Architectuur

Villa Slow: vakantiehuis op de grens tussen natuur en architectuur

13 maart 2018

In 2014 kocht architecte Laura Alvarez een stuk land vlak bij haar geboorteplaats in het noorden van Spanje. Vandaag staat op die plek Villa Slow, een vakantiehuis dat het leven vertraagt. Op de grens tussen natuur en architectuur creëerde de architecte er een perfecte harmonie tussen binnen- en buitenleven.

Laura Alvarez runt het gelijknamige, internationale architectenbureau in Amsterdam. Op zoek naar een plek om thuis te komen in haar geboortestreek, ontwierp de jonge architecte een vakantiehuis te midden van de heuvels en bergen van Natuurpark Valles Pasiegos in Cantabrië, vlak bij Santander en op twee uur rijden van Bilbao.

Hedendaagse Cabaña Pasiega
Villa Slow is verrezen uit de stenen ruïne die op het perceel stond. Het vakantiehuis werd opgetrokken uit gerecycleerde of lokale bouwmaterialen en is geïnspireerd op een traditionele ‘Cabaña Pasiega’, een combinatie van een huis en een schuur. Het is een passief vakantiehuis met een ruwe, stenen gevel en dak en een warm, minimalistisch interieur. Een witte basis, grijze kleurtonen en houten accenten vulde Laura aan met vintagemeubelen die ze in Nederland op de kop tikte.

Cosy eyecatchers
De houten binnendakconstructie was geen sinecure, zo zonder centrale balk. Over de hele woning krijgt het dak een vrijgeleide. Ook de slaapkamerdeuren werden daarom plafondhoog en kaderloos geïnstalleerd. De twee XL-vensterpartijen in de leefruimte geven uit op het natuurpark met zijn voorbijschuivende panorama’s. Een leuke feature in de twee slaapkamers zijn de cosy corners, telkens op de mezzanine boven de badkamer. Ze hebben elk hun eigen dakvenster en vormen zo het ideale nest voor kinderen om te slapen of sterren te tellen.

Misschien vind je deze posts ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter