Hotspot Interieur Lifestyle

Werken en fun op één verdiep – Fosbury & Sons

13 december 2016

De voorbije maanden gonsde het van bedrijvigheid in de voormalige Electrabel-toren in Antwerpen. De modernistische kathedraal werd omgedoopt tot WATT-toren (Working Together, Thinking Apart), met op de eerste verdieping Fosbury & Sons.

Stijn Geeraets en Maarten Van Gool zijn de oprichters. Het gloednieuwe werkconcept in een notendop? Denk een flexibele office die streeft naar een nieuwe manier van werken. Het combineert het comfort van een professioneel kantoor met de huiselijke warmte van een woonkamer, de diensten en de looks van een hotel en de fun uit je vrije tijd.

Antwoord op burn-outs
Onder het motto ‘iedereen is manager’ ziet Fosbury & Sons de oplossing voor alle absenteïsme, presenteïsme, bore-outs en burn-outs in het geven van meer verantwoordelijkheid aan elke werknemer. Stijn: “We zijn vandaag met 132.000 freelancers in Vlaanderen. Dat is 50% meer dan tien jaar geleden. Het verlangen naar meer autonomie was nog nooit zo groot. En we moeten allemaal langer werken. Laten we die tijd dus zo aangenaam mogelijk maken. Het komt de productiviteit en de werkresultaten alleen maar ten goede. We moeten naar een resultaatgerichte methodiek en naar een nieuw soort werkomgeving waar je 24/7 terechtkunt. Niet alleen om te werken, maar ook voor lezingen, juridisch advies of een sportmoment tussendoor. ”

Huiselijkheid is key
Fosbury & Sons vond zijn thuis op een plateau van 3000 m2, dat wordt ondersteund door betonnen zuilen. Zes meter hoge vensters kijken uit op het groene Koning Albertpark. Het volledige gebouw werd in 1958 gebouwd door architect Léon Stynen. Het interieur werd aangepakt door het Antwerpse ontwerpbureau Going East. Interieurarchitecten Anaïs Torfs en Michiel Mertens kozen voor de creatieve hub een mix van oud en nieuw en van pure, warme materialen met een etnische touch. Stijn: “De ruimte bleef zoals ze was: één verdiep met een bestaande mezzanine die we hebben verlengd. Er is dus extra vloer, maar niet over de hele oppervlakte. De grandeur van het gebouw en de verdieping wilden we zoveel mogelijk behouden. Huiselijkheid is key, dat vooral. Dat bereiken we door open ruimtes en gezellige, meer gesloten hoekjes af te wisselen. De lobby is een soort forum waar plaats is voor lezingen, rechtstaande meetings, een lunch. Maar om de hoek is dan weer een plekje voorzien waar je je kan afzonderen. Ook de mix van uiteenlopende texturen draagt bij tot gezelligheid. Denk aan gekaleide muren of bijzondere textielkeuzes voor kussens of meubelaankledingen. En planten. We hebben er een tweehonderdtal.”

Fosbury who?
Fosbury & Sons werd genoemd naar Dick Fosbury, de Amerikaanse hoogspringer die inspireerde met zijn fosburyflop. Hij stapte af van de conventionele hoogspringtechniek, introduceerde zijn eigen experiment tijdens de Olympische Spelen van 1968 en kon met een gouden medaille op zak alle sceptici overtuigen. Zijn baanbrekende techniek ging de geschiedenisboeken in en veranderde de sport in die mate dat vandaag vrijwel alle hoogspringers Fosbury volgen.
(Beeld: Annick Vernimmen – Meer foto’s op onze FB-pagina!)

 

Misschien vind je deze posts ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter