Architectuur

Binnenkijken in een passief vakantiehuis in de woestijn

23 juni 2016

Architect Jesse Garlick ontwierp en bouwde Sky House in de oostelijke woestijn van Washington. Het is een bescheiden prefabvakantiehuis met twee verdiepingen dat niet is aangesloten op het elektriciteitsnet, maar wel grootse bedoelingen heeft: de ecologische voetafdruk zo laag mogelijk houden. Jesse ging aan de slag met gelamineerde panelen in massief hout en platen van ruw staal. De verweerde okerrode patina kreeg hij er zo bij. De kleur blendt perfect in het ruige landschap. Ook binnen koos Garlick vooral voor recuperatiemateriaal. Het keukenblad bijvoorbeeld werd afgewerkt met PaperStone, een soort composiet gemaakt van gerecycleerd papier. Sky House maakt gebruik van zonne-energie, propaan voor de verwarming en onder de keuken zit een waterput. Andere passieve woonstrategieën die hier werden toegepast, zijn die van natuurlijke ventilatie via trek. Door het gebruik van steenwolisolatie vermijdt de architect oververhitting. De doordachte interieurindeling en het grote zuidgerichte raam creëren een open gevoel in een nochtans compacte woning. Leuk detail: onder het bed zit een bad. Al gezien?

Alle interieurfoto’s op onze Facebook-pagina!

Misschien vind je deze posts ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter