Architectuur

Betonsculptuur in het bos

14 juni 2016

Een betonwoning met een intense relatie tussen de natuur en het interieur. Zo kunnen we het recente project van sculp[IT]architecten in het bos van Keerbergen het best samenvatten. Het huis werd opgevat als een aaneenschakeling van binnen- en buitenruimtes rond een as (of een ‘kloostergang’ zoals de opdrachtgever het noemt). Wonen wordt er niet begrensd door muren, maar door het omringende landschap. Dankzij de combinatie van volumes met verschillende hoogtes gaven de architecten de betonnen woning toch de nodige elegantie mee. Idem voor de details in glas- en schrijnwerk: die creëren verfijning en subtiliteit waar nodig. En binnen? Daar zie je enkel beton, hout en wit, vast meubilair in contrast met een warme, houten vloer.

 

(foto: Luc Roymans)

Misschien vind je deze posts ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter